Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός Μπουτάρης και άλλα παραμύθια.

Αγαπημένη μου Σόφη,

 
Μια και η προηγούμενη κουβέντα μας είχε να κάνει με ένα παραμύθι σκέφτηκα να μην φύγω πολύ από το θέμα. Σήμερα θα σου πω μία ιστορία που την άκουσα με τα αυτιά μου. Ξέρεις πως γίνονται τα πράγματα με τις ιστορίες. Κάποιος τη ζει, έπειτα τη διηγείται προσθέτοντας λίγο δράμα, ο επόμενος που θα την διηγηθεί κάτι θα ξεχάσει και στη θέση του θα προσθέσει κάτι άλλο που μπορεί να του είναι πιο αρεστό. Φτάνουμε έτσι πολλές φορές να μιλά κάποιος για βαφτίσια και ο τελευταίος να λέει για γάμο. Σαν το σπασμένο τηλέφωνο ένα πράγμα.
    Εγώ θα σου διηγηθώ κάτι που άκουσα πριν από ένα μήνα περίπου περιμένοντας την σειρά μου στο ΙΚΑ. Το σκηνικό γνώριμο. Ένα τσούρμο άνθρωποι με τα αριθμημένα χαρτάκια στο χέρι, να περιμένουν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν. Μπροστά μου δύο κυρίες, κοντά στα σαρανταπέντε. Κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων. Σε κάποια στιγμή στην κουβέντα ακούστηκε το όνομα Μπουτάρης. Ναι, ο γνωστός. Των κρασιών και της δημαρχίας Θεσσαλονίκης. Και τότε η μία από τις δύο κυρίες τινάζει τον γιακά, φτύνει στον κόρφο της και λέει :
"Μη μου μιλάς για τον Μπουτάρη. Να ήξερες τι μας έκανε"
"Τι" ρωτάει η άλλη έντρομη.
"Στην βραδινή βάρδια 12- 6, αφού τελειώσουμε, μας βγάζει και καθαρίζουμε έξω στους δρόμους"
"Σώπα βρε! Δηλαδή μετά τις έξι το πρωί βγαίνετε και καθαρίζετε και τους δρόμους;"
" Όχι, καλέ. Εμείς κατά τις τρεις-τρεισήμισι έχουμε τελειώσει από τα μέσα καθαρίσματα"
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σιωπής
" Ααααα" έκανε η φίλη της προφανώς μην ξέροντας τι άλλο να πει.
Κάπου εκεί η μία εκ των δύο σηκώθηκε γιατί ήρθε η σειρά της. Έτσι το παραμύθι έμεινε στη μέση.
    Τι θα έλεγες Σοφάκη να το τελειώναμε μαζί. Θα σου δώσω και επιλογές:
α) Ο "κακός Μπουτάρης" ζητάει συγνώμη από την Κοκκινοσκουφίτσα, που της ζήτησε να συνεχίσει τη δουλειά και να διακόψει τον καφέ της. Της χαρίζει μία καινούρια καφετιέρα και φρέσκο καφέ με άρωμα φουντούκι, αγκαλιάζονται και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
β) Ο "κακός Μπουτάρης" ζητάει από τον Παπουτσωμένο Γάτο να έρθει να βοηθήσει την Κοκκινοσκουφίτσα. Να καθαρίζει τρεις ώρες στο δρόμο και τις υπόλοιπες τρεις να "θάβουν" μαζί την Χιονάτη. Ο Γάτος δέχεται και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς με έναν ακόμη παραπανίσιο υπάλληλο, καλύτερα.
γ) Ο "κακός Μπουτάρης" τρώει την Κοκκινοσκουφίτσα και ησυχάζουμε όλοι.
    Για να σε βοηθήσω να διαλέξεις Σοφάκη θα σου δώσω και μερικά tips. Τον Μπουτάρη τον γουστάρω πολύ. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές με επιλογές του, αλλά αν ψήφιζα στον Δήμο Θεσσαλονίκης αυτόν θα ψήφιζα. Μ'αρέσει αυτό το βλέμμα "του κρασιού" που έχει. Στην προκειμένη, παρόλα αυτά, δεν έχει καμία σχέση η συμπάθεια που νιώθω. Εδώ δεν παίζουν τα πρόσωπα.
    Να σου πω ακόμη Σοφάκη πως το μόνο που θα δεχόμουν σαν δικαιολογία για την τόση αγανάκτηση της υπαλλήλου του Δήμου, θα ήταν ίσως ο έμφυτος φόβος του ανθρώπου για τη νύχτα. Πάντως δεν την άκουσα να παραπονιέται γι'αυτό. Για το ότι της έβαλαν δουλειά να κάνει μέσα στο ωράριο της, γι'αυτό παραπονέθηκε. Κάτι τέτοιο, στον ιδιωτικό τομέα, θα θεωρούνταν από αναμενόμενο έως φυσιολογικό. Μάλιστα εκεί θα μπορούσαν πολύ εύκολα να φτάσουν και στο άλλο άκρο και να πουν σε υπάλληλο ατάκα όπως  να ειδοποιείς από την προηγούμενη μέρα όταν είναι να λείψεις". Λογικό; Όχι, όταν ο λόγος που έλειπες ήταν επειδή ανέβασες πυρετό το πρωί πριν πας στη δουλειά! Έχει γίνει, δεν τα βγάζω απ ' το μυαλό μου. Προσοχή! Δεν προκρίνω την ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα. Ούτε θέλω τον αποδεκατισμό του δημόσιου τομέα. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πραγματικά και παράγουν έργο. Αυτούς τους κάποιους χαραμοφάηδες όμως που ταΐζω, αυτούς όχι, δεν τους θέλω.
    Τώρα το αν θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, θα δείξει. Προς το παρόν ζούνε αυτοί καλά κι εμείς ελπίζουμε στα καλύτερα. Περιμένω να μου πεις τι θα διάλεγες για τέλος του παραμυθιού.

    Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι.

    Καλή σου νύχτα.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου